Zadnji dodani
Novice

Pravila in zasebnost


 

PREPROSTO NAROČANJE

 

Spletna trgovina www.conrad-celje.si 
Vaše naročilo pa lahko vsak dan v letu, 24 ur na dan, oddate v naši spletni trgovini. Hkrati se lahko prijavite na naše spletne novice in prejemali boste najnovejše ponudbe, ki jih ni v katalogu. 
Naročilo lahko pošljete tudi neposredno na: conrad@edicom.si

 

Pogodba je sklenjena, ko prodajalec prejme naročilo, razen če prodajalec kupca, takoj ko je mogoče obvesti, da določenega blaga ni na razpolago ali ga, takoj ko je mogoče, obvesti, da ne sprejema naročila (obstoječi dolgovi, mladoletnost, ...).  Kupec lahko prekliče naročilo na način iz prvega stavka tega člena.

  

PLAČILO

Po povzetju
Kupnino preprosto poravnate ob dobavi izdelkov ali po predračunu. Pri prevzemu odkupne pošiljke in plačilu kupnine Vam pošta zaračuna še poštno provizijo za prenos kupnine po njihovem veljavnem ceniku. Informativni ceniki Pošte Slovenije , pri plačilu po predračunu dodatnih stroškov ni.

 

 DOBAVA

Prodajalec dobavi naročeno blago v celoti ali v delnih dobavah. Rok za dobavo znaša do 14 dni delovnih dni od prejema naročila, oziroma največ 3 mesece. Prodajalec blago dobavi, če je na razpolago. Če prodajalec v roku 3 mesecev blaga ne more dobaviti, je pogodba razvezana. Prodajalec ne odgovarja, če blaga ni mogel dobaviti. Prodajalec kupca, takoj ko je mogoče, obvesti o dobavi blaga, za katero ne velja 15 dnevni rok, kot tudi o tem, da je pogodba razvezana. Strošek pošiljanja blaga je po ceniku, ne glede na število dobav iz enega naročila, kar ne velja, če je bilo blago vrnjeno in ponovno poslano zaradi razlogov na strani kupca. Prodajalec pošiljki priloži račun in druge dokumente (garancijski list, navodilo za uporabo, ...), če je s predpisom tako določeno, razen če je kupec listine že prejel. Dejanja ob dobavi, prevzemu blaga lahko za kupca opravi kdorkoli, ki živi na označenem naslovu.

 

 ODGOVORNOST PRODAJALCA

Prodajalec odgovarja za napake izdelka in za obveznosti iz garancije v skladu z zakonom. Garancijski pogoji so razvidni iz garancijskega lista, ki ga kupec prejme ob dobavi blaga. Garancija velja eno leto, šteto od izročitve blaga. Servis na podlagi uveljavljanja garancije opravlja prodajalec sam. Prodajalec ni dolžan računati s posebnimi potrebami kupca glede uporabe blaga in ne odgovarja za nastalo škodo, zaradi nemožnosti uporabe blaga. Prodajalec v svojih evidencah hrani podatke o posameznem nakupu vsakega kupca. Kupec lahko do svojih podatkov dostopa na podlagi pisne zahteve.

  

 

PRAVICE KUPCA

Kupec lahko v 14 dneh od dneva, ko je prejel blago, sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Ta rok je izjemoma daljši, če kupec ob dostavi blaga še ni prejel podatkov, za katere ZVPot (Zakon o varstvu potrošnikov Ur. L št 14/2003, čl. 43b – 43č) določa, da morajo biti kupcu obvezno izročeni na trajnem nosilcu - kupec lahko v tem primeru odstopi od pogodbe v 14 dneh od prejema obveznih podatkov, vendar najkasneje v treh mesecih od prejema blaga. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Kupec vrne blago, nepoškodovano in v nespremenjeni količini v 30 dneh po obvestilu o odstopu, razen če kupec ni kriv, da je blago uničeno, pokvarjeno ali izgubljeno. Prodajalec najkasneje v 30 dneh po prejemu obvestila o odstopu vrne že opravljena plačila, v nasprotnem primeru dolguje posebno kazen - desetino prejetih plačil za vsakih 30 dni zamude. Strošek pošiljanja nosi kupec. Če je kupec neupravičeno vrnil blago, prodajalec poskrbi za hrambo blaga, kupec pa povrne nastale stroške.

Kupec vrne blago v originalni embalaži skupaj s priloženo dokumentacijo na naslov: Trgovina Conrad, Vodnikova 6, 3000 Celje.

Izjave, pripombe ali ugovore, ki se tičejo oglaševanja ali pogodbe, sporoči kupec na naslov: Edicom, d.o.o., Prijateljeva ulica 12, 3230 Šentjur ali mail: info@edicom.si

 

 OPIS TEHNIČNIH KORAKOV, KI VODIJO DO SKLENITVE POGODBE

1. Izdelke lahko naročite na naslednje načine:

·                     Vpis kataloške številke izdelka, ki je označena v katalogu, v polje Ročni vnos naročila

·                                S pritiskom na gumb »DODAJ V KOŠARICO« izdelek položite v nakupovalno košarico

·                                S tem nakup še ni končan

 

2. V košarici lahko spreminjate število izdelkov, ki jih želite naročite, izdelke dodajate ali brišete iz košarice, izpraznite celotno košarico in seveda nadaljujete z nakupom s pritiskom na gumb »NA BLAGAJNO«. S tem nakup še ni končan.

 

3. Na naslednji strani izberete na kateri naslov želite prejeti vaše naročilo. Paket lahko prejmete tudi na drugi naslov od tistega kjer živite in kamor prejemate kataloge.

 

4. Spodaj še izberete želen način dostave in način plačila, ki Vam najbolj ugaja in nadaljujte nakup s pritiskom na gumb »NAPREJ«. S tem nakup še ni končan.

 

5. V zadnjem koraku, »POTRDITEV«, še enkrat preverite pravilnost vaših osebnih podatkov, izbranih izdelkov in načinov plačila ter dostave.

 

5. Sedaj lahko vpišete tudi kakšno opombo oziroma pomemben podatek za dostavo in naročilo.

 

6. S pritiskom na gumb »NAKUP« potrdite podatke in naročilo bo posredovano v naš zbirni center za naročila.

 

7. HVALA ZA VAŠ NAKUP! Nakup je zaključen. V primeru, da se ta stran ne pojavi, naročilo ni bilo pravilno oddano.

 

10. V primeru, da ste vpisali vaš elektronski poštni naslov, Vam bomo poslali potrdilo o naročilu po elektronski poti.

 

11. Spremembe in popravke naročila ali naslova ter plačila lahko sporočite na conrad@edicom.si ali na telefonsko številko 051 38 48 11.

 

 VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

EDICOM d.o.o.  posluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (Ur.l. št. 14/2003) in v skladu z Obligacijskim zakonikom (Ur. l. št. 83/2001) dne 27.6.2003. Kupec dovoli prodajalcu obdelavo osebnih podatkov za statistične namene in za pošiljanje reklamnih sporočil ter prodajnih katalogov.

 

Povezavam v e-novicah so dodane oznake, ki omogočajo spremljanje vaših odzivov na posamezne vsebine e-novic. Zbrane podatke lahko uporabimo za pripravo osebno prilagojenih vsebin e-novic ter izvajanje statističnih analiz.

VELJAVNOST POGOJEV

Ti pogoji veljajo od dne njihovega sprejema. Splošni pogoji poslovanja so natisnjeni vidno v katalogu in objavljeni na elektronskem naslovu prodajalca - www.conrad-celje.si.PIŠKOTKI NA NAŠI SPLETNI STRANI: 

Uporabljamo piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so uporabniki obveščeni ob prvem obisku spletnih strani, za uporabo nekaterih piškotkov prosimo uporabnika za njegovo privolitev. Uporabnik lahko svojo odločitev v zvezi z uporabo piškotkov kadarkoli spremeni na tej spletni strani. 

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno. 

Sejni piškotek 
Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbišre, ko uporabnik odide s spletne strani. 

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev 
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov. 

Piškotki Google maps 
Uporabljamo piškotke za pomnenje uporabniških nastavitev na vdelanih zemljevidih. 

Piškotki Google Analytics - __utma __utmb __utmc __utmv __utmz 
S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement. Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani

Kako upravljati s piškotki? 
Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale. 

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

• za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske
• za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave
• na delih spletnih mestih, kjer je potrebna prijava, vas ohranimo prijavljene
• za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi
• za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani
• za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, ...)


V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku. 

Piškotke uporabljamo, da bi olajšali uporabo svojega spletnega mesta in vam lahko ponujali najboljše mogoče storitve. Piškotki so za delovanje našega spletnega mesta nepogrešljivi, zato vam priporočamo, da jih omogočite in tako zagotovite učinkovito uporabo spletnega mesta. Če piškotke onemogočite, nekateri deli spletnega mesta ne bodo delovali. Če pa kljub temu želite onemogočiti ali blokirati piškotke s tega spletnega mesta, lahko to storite z nastavitvami na naši spletni strani in v brskalniku. 

Upravljanje nastavitev piškotkov v brskalniku: 

Večina internetnih brskalnikov piškotke sprejme samodejno, vendar lahko nastavitve brskalnika spremenite tako, da bodo piškotki izbrisani, ali pa preprečite samodejno sprejemanje. Če nočete, da v vaš računalnik shranjujemo piškotke, spremenite nastavitve glede na spodnja navodila za ustrezen brskalnik. 

Opomba: če zamenjate napravo, spremenite račun na napravi ali uporabite drug brskalnik, boste morali nastavitve zanje določiti ločeno. Nastavitve, ki jih izberete danes, bodo veljale samo za napravo in brskalnik, ki ju uporabljate zdaj. 

V brskalniku so vam na voljo tudi nastavitve za brisanje piškotkov v predpomnilniku vašega brskalnika. Vendar boste morali po brisanju predpomnilnika ob ponovnem obisku našega spletnega mesta znova uveljaviti vse nastavitve, ki ste jih izbrali za piškotke. 

Za brskalnika Microsoft Internet Explorer 8.0,9.0 in 10
Odprite meni "Orodja" (ali ikono zobnika v brskalniku Internet Explorer 9.0) in izberite možnost "Internetne možnosti". Kliknite zavihek "Zasebnost". Premaknite drsnik, da izberete prednostne nastavitve. Za natančnejšo nastavitev piškotkov kliknite "Napredno", potrdite gumb "Preglasi samodejno obravnavo piškotkov" in prilagodite nastavitve svojim potrebam. več 

Za brskalnik Microsoft Internet Explorer 7.0
Izberite meni "Orodja" in nato "Internetne možnosti". Kliknite zavihek "Zasebnost". Premaknite drsnik, da izberete prednostne nastavitve. Privzeta nastavitev je "srednje" in v meniju lahko izberete nivo "filtriranj" na osnovi (a) vira piškotka in (b) pravilnika o varovanju zasebnosti vira. Za natančnejšo nastavitev piškotkov kliknite "Napredno". več 

Za brskalnik Mozilla Firefox 13.0.1
Izberite meni "Orodja" in nato "Možnosti". Kliknite ikono "Zasebnost". V razdelku "Zgodovina" izberite možnost "Uporablja posebne nastavitve za zgodovino" in nato izberite nastavitve za piškotke. več 

Google Chrome 21
Kliknite ikono izvijača na orodni vrstici brskalnika. Izberite "Nastavitve". Kliknite "Pokaži dodatne nastavitve" na spodnjem delu strani. V razdelku "Zasebnost" kliknite gumb "Nastavitve vsebine ...". V razdelku Piškotki izberite želene nastavitve. več 

Safari 5.1 (OS X Lion)
Izberite možnost "Safari" in nato "Nastavitve". Kliknite menijsko možnost "Zasebnost" in izberite želene nastavitve. 

Safari 5.1 (Windows)
V orodni vrstici brskalnika izberite ikono zobnika in nato "Nastavitve". Kliknite menijsko možnost "Zasebnost" in izberite želene nastavitve. več 

OPERA - spletna stran v angleščini 


Naša stran za polno delovanje na vašo napravo naloži spodnje piškotke: 

__utma - Google Analytics statistika obiska spletne strani - Ločevanje obiskovalca in seje - veljavnost 2 leti

__utmb - Google Analytics statistika obiska spletne strani - Prepoznavanje novega obiskovalca/seje - veljavnost 30 minut po koncu seje

__utmc - Google Analytics statistika obiska spletne strani - Ali je trenutnemu obiskovalcu potekla veljavnost seje - veljavnost do konca seje

__utmv - Google Analytics statistika obiska spletne strani - Shrani podatke, ki so bili poslani na Google Analytics - veljavnost 2 leti

__utmz - Google Analytics statistika obiska spletne strani - Shrani identifikator marketniške akcije ali posrednika preko katerega je obiskovalec vstopil v trgovino - veljavnost 6 mesecev

cc_analytics - Cookie Consent, piškotek za nastavitev vaše izbire o piškotkih za analitiko na naši spletni strani - veljavnost 1 leto

cc_necessary - Cookie Consent, piškotek za nastavitev vaše izbire o nujno potrebnih piškotkih za delovanje naše spletni strani - veljavnost 1 leto


cc_social - Socialna omrežja - Zapomni si nastavitev soglasja za uporabo socialnih vtičnikov - veljavnost 1 leto